![]() |
|
Początki zespołu - Wersja do druku +- Forum Coma (https://www.forum-coma.pl) +-- Dział: Zespół Coma (/forum-1.html) +--- Dział: Muzycy (/forum-2.html) +--- Wątek: Początki zespołu (/thread-2.html) |
RE: Początki zespołu - Cominiarka - 03-12-2012 10:45 AM (03-11-2012 04:11 PM)Cugor napisał(a): Ciekawy pomysł żeby wymieszać sobie krew, na pewno pokazuje że chłopaki są ze sobą mocno związani. Ciekawy jestem czy w razie ewentualnego rozpadu zespołu wymieszanie krwi pozwoli im rozstać sie z honorem i w pokoju.No, biorąc pod uwagę, że jeden z nich już z nimi nie gra... ![]() Ja tam co nieco wiem o każdym zespole którego słucham, ale też sporo w tym tekście było dla mnie nowości, traktuję to raczej jako ciekawostki niż biblię którą znać należy
RE: Początki zespołu - matrani - 03-13-2012 04:34 PM Racja ^^ Przecież nie trzeba znać takich historii i anegdotek by pasjonować sie danym zespołem i radować się muzyką. Teraz są inne czas, ale jak nasi rodzice sluchali Betlesów czy Stonesów to nawet nie wiedzieli jak wyglądają, bo internetu nie było a w TV teledysków nie puszczali! A słuchalo im się wspaniale mimo tego. ^^ RE: Początki zespołu - Cugor - 03-13-2012 05:07 PM Jak dla mnie poznanie historii zespołu/muzyka pomaga we wczucie się w przekaz jego utworów, przecież często dany artysta zawiera w swej muzyce jakieś melodie z przeszlości, coś co jego natchnęło, ukształtowało. RE: Początki zespołu - Barteg - 03-15-2012 01:54 AM Podstawowe informacje powinno się znać, to nie ulega wątpliwości Ale chyba ważniejsze jest zrozumienie tekstów i przekazów z nich wynikających...
RE: Początki zespołu - matrani - 03-15-2012 02:20 PM Oczywiście, nie trzeba się zagłębiać w takie dokładne informacje i ciekawostki każdego zespołu jakiego się słucha. Albo na przykład nie trzeba wiedzieć ile Rogucki ma par skarpetek w szufladzie ^^ RE: Początki zespołu - Dobry Sąsiad - 03-19-2012 03:59 PM Zgadzam się! Warto znać historie zespołu, ale przecież przymusu nie ma, takie ciekawostki są fajne ale jak dla mnie wcale nie zmieniają odbioru muzyki zespołu. Słucha się tak samo! RE: Początki zespołu - Giano - 03-20-2012 10:06 PM Nie słyszałem wcześniej o tym mieszaniu krwi i chyba dobrze bo wydaje mi się to mega głupie :/ Ale ogólny zarys powstania Comy jest mi dobrze znany. RE: Początki zespołu - Krisu - 03-20-2012 10:11 PM Ten motyw z krwią jest dość nie wiarygodny gdyby nie to że pochodzi z oficjalnej strony zespołu to bym w to nigdy nie uwierzył bo to brzmi raczej jak jakaś ściema fanki Comy i zmierzchu :/ RE: Początki zespołu - leady Anabel - 03-20-2012 10:14 PM Szczerze powiedziawszy to mój pierwszy kontakt z ich bliższą historią wcześniej słyszałam tylko jakieś strzępki informacji o tym jak to wszystko się zaczęło. a do głowy mi nie przyszło samej sprawdzić. RE: Początki zespołu - Zooli17 - 03-20-2012 10:16 PM Moim zdaniem SUPER że tak to się zaczęło swoją droga szkoda że te więzy krwi nie wytrzymały i Stasiak jednak odszedł. Ale pomysł ekstra szkoda że wcześniej tego nie wiedziałam
|