![]() |
Teksty - Wersja do druku +- Forum Coma (http://www.forum-coma.pl) +-- Dział: Zespół Coma (/forum-1.html) +--- Dział: Twórczość (/forum-4.html) +--- Wątek: Teksty (/thread-45.html) Strony: 1 2 |
Teksty - Sosenek - 03-12-2012 05:45 PM Siłą Comy są teksty, choć - jeśli jesteście na forach innych zespołów rockowych - często ludzie mówią, że są banalne i grafomańskie. Ja tak nie uważam. To znaczy czasem wydają się odrobinę proste, ale i tak są całkiem niezłe. Macie swoje ulubione? Które utwory najbardziej do Was przemawiają w warstwie tekstowej? RE: Teksty - martynika - 03-12-2012 06:58 PM Nie umiem wybrać najlepszego tekstu. Jest kilka fantastycznych, na przykład: Prorocy porzygali się i śpią, Poeci umierają w grobach strof, Anioły śmierdzą potem, żrą kiełbasę Mają w dupie żywych. Jaką trzeba mieć wyobraźnię do tego! RE: Teksty - matrani - 03-13-2012 04:45 PM Ja bardzo lubię tekst Ostrość na nieskończoność: Nie zamierzam Cię truć pigułkami ze słów nie potrafię uchronić od smutku, moralności mi brak pogubiłem się sam chciałbym tylko nadzieję ocalić od zła, Taka bezsilność z niego bije, pogodzenie się w okrutnym losem, tylko drobne światełko w tunelu gdzieś tam daleko blyska. RE: Teksty - Cugor - 03-13-2012 05:04 PM Nie lubię tekstów Comy. Może mnie zlinczujecie za to, ale jak dla mnie w większości to bajeczki bez ładu bez składu, specjalnie poplątane by udać większą filozofię. Męczą mnie te dziwaczne metafory i wydumane porównania... nie dla mnie to. Dlatego jak mówiłem, z chęcią bym posłuchał albumu bez wokalu. RE: Teksty - Cominiarka - 03-14-2012 04:59 PM Fakt, że głównym argumentem antyfanów Comy jest "grafomania" Roguckiego ![]() ![]() RE: Teksty - BezkarnieCytrynowa - 03-14-2012 05:24 PM Taaaaak, jadą Roguca za grafomanię, a sami pewnie nie umieliby napisać nic lepszego, ani nawet porównywalnego ![]() RE: Teksty - Barteg - 03-14-2012 05:32 PM Ale z drugiej strony napisać taki "grafomański" tekst to też nie lada sztuka ![]() ![]() RE: Teksty - Rysiek - 03-14-2012 09:34 PM O jeny, nawet jeśli są trochę grafomańskie, no bo dobra, są przegięcia momentami, jak krzycząca herbata u sąsiada, ale jednak ludzie je lubią - a chyba o to chodzi? ![]() RE: Teksty - Azbestos - 03-14-2012 09:39 PM Teksty są największą Comy zarówno zaletą, jak i wadą, możnaby rzec ![]() ![]() RE: Teksty - Barteg - 03-15-2012 12:47 AM Jedni doceniają, inni wyśmiewają - tak to już jest. Są gusta i guściki... ![]() |